A helyszín és megközelítése

Share Button
47.225601,18.521447

A Velencei-hegységben található a fesztiválnak otthont adó sárkánydomb, Pákozdtól északra helyezkedik el, több elnevezése is van: Tompos hegy, Zsellér mező. A terület természetvédelmi oltalom alatt áll, így kérjük a látogatókat, hogy fokozott figyelemmel használják a Sárkánydombot. Tüzet gyújtani, a növényzetben kárt okozni tilos. A fesztiválnak otthont adó területet kölcsön kapjuk, viselkedjünk ennek megfelelően!

Három módon lehet a Pákozdot megközelíteni:

  1. autóval: a Budapest irányából érkezők az M7 autópályán a Pákozdi pihenőhelyen tudnak lejönni (50-es KM), majd balra kanyarodva érnek a településre.
    A Balaton irányából érkezők az agárdi lehajtónál tudnak lejönni az M7-ről (57-es KM), majd balra, Székesfehérvár kelet irányába érhetik el a pákozdi letérőt, így Kisfaludon át  vagy a Pákozdi pihenőhelynél, majd ott az aluljárón át Székesfehérvár irányába érnek a településre
  2. közvetlen Volán busszal, menetrend kereső innen érhető el. A megállókat tekintve legegyszerűbb a “Szövetkezeti vendéglő”-től (Hősök tere) elérni az eresztőhelyet.
  3. Vasúttal, amihez Székesfehérvárról Volánbusz csatlakozik. Máv kereső innen érhető el.

Ajánlott a Mávval Székesfehérvárig utazni, majd a Volánnal Pákozdra. Ezen az útvonalon sűrűbbek a járatok.

A település főútjain az aszfalton lesz jelölve a felvezető út, majd piros útírányjelzők segítik a tájékozódást. Két módon lehet feljutni az eresztőhelyre:

  1. a Bella tó irányából (bordó szín)
  2. a Fehérvár felé eső utolsó dombra vezető úton (kék szín) preferált útvonal!
    Kérjük az autóval érkezőket, hogy vegyék fel, segítség a gyalogosokat a dombra felvezető úton!

 

GPS:

47°13’31.9″N 18°31’17.8″E

47.225601, 18.521447

Share Button

Hozzászólás