Sajtóanyag 2017

Share Button

Rövid promó

27. Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó – Pákozd 2017. június 3-4

Ha kikapcsolódni és szórakozni vágysz, akkor Pünkösd hétvégéjén a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozón a helyed! Hogy mit kínálunk? Sárkányokat minden mennyiségben! Míg a kicsik sárkányt építenek, a nagyoknak megmutatjuk a sárkányozás szépségeit, a vállalkozó kedvűek pedig ügyességi vetélkedőkön vehetnek részt. Lesz még éjszakai sárkányozás, túra az ingókövekhez, színpadi fellépők, a kicsiknek Mondrago játszóház, vasárnap délután ólomkatona öntés és még sok minden más…  A dombról a kilátás páratlan, a hangulat garantált! Hozd magaddal a sárkányod,  egy pokrócot, némi elemózsiát, szólj a barátoknak és töltsetek el pár napot a szél jegyében.
Egy mondás – vagy reménység – szerint az idő, amit az ember sárkányozással tölt, nem számít bele a kiszabott élethosszába.
Web: http://sarkanydomb.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pakozdisarkanyeregetok/
Facebook esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1303785876371594/


Hosszú szöveg

27. Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó – Pákozd 2017. június 3-4

Ha kikapcsolódni és szórakozni vágysz, akkor Pünkösd hétvégéjén a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő találkozón a helyed! Hogy mit kínálunk? Sárkányokat minden mennyiségben és formában, miközben a természet része lehetsz. A dombról a kilátás páratlan, a hangulat garantált! Hozz magaddal egy pokrócot, némi elemózsiát és tölts el pár napot a szél jegyében. Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy milyen jó dolog a természetben eltöltött idő, pláne ha még sárkányok is előkerülnek.
Igyekszünk olyan programokat összeállítani, hogy a vállalkozó kedvűek kipróbálhassák, az érdeklődők pedig megnézhessék sárkányainkat. Azoknak, akik szeretnék megismerni a komolyabb sárkányokat segítünk és egy elkerített részen lehetőséget adunk kipróbálni próbakör keretén belül ezeket. Ha van saját sárkányod, vagy kipróbálnád magad, akkor részt vehetsz a vetélkedők egyikén, ha nincs adunk egyet vagy akár vehetsz komolyabb sárkányt magadnak! A sárkányos légi fotózás remekeit is kiállítjuk, ha érdekel, a technikai háttérről is kaphatsz információt.

Tudtad, hogy van Magyarországon 350 darabos/méteres sárkánykapu, amit egy zsinórra felfűzve eresztenek fel? És azt, hogy elkészült két 110 éves sárkány, melyek közel 4 méteres fesztávval jó széljárás esetén repülni is képesek?
Láttál már 5-8 méteres medvéket vagy színes halakat a levegőben úszni? Nem? Hát itt megcsodálhatod őket! Van saját sárkányod? Itt a helyed! Ha nem sikerül repülésre bírni segítünk!
A sárkányok világa nagyon változatos, léteznek akár szél nélkül reptethető darabok, és vannak, amikkel vontatni is lehet. Léteznek két zsinóros irányítható sárkányok amikhez több mint 40 féle trükköt lehet megtanulni vagy 4 zsinóros irányítható, akár lebegni is képes precíziós sárkányok. A változatos méret és formaviláguk szemet kápráztató színekben ejtik rabságba tekintetünket. De sok az érdekes egyzsinóros is, ebből is lesz bőven. A hétvége folyamán a dombon sárkányokat is árulni fognak, ha kedvet kapsz egy komolyabb sárkányhoz, azt is  megveheted!
A gyerekkel érkezők is megtalálják számításukat. Irányított vezetéssel tudnak sárkányt építeni (térítéses), amit rögtön ki is tudnak próbálni, vasárnap ólomkatonát önthetnek játszhatnak a Mondrago játszóházban, délutánonként lovaskocsikázási lehetőség is lesz a dombon. Szombat délután színpadi fellépésekkel színesítjük a hétvégét. Szombat kora délután vezetett sétán vehetnek részt az ingókövekhez, este 9-kor pedig éjszakai sárkányozásra várjuk az érdeklődőket.  Nap közben pedig a pléden elköltött uzsonna varázsa teszi egyedivé a napot.

Ha elég ügyesnek tartod magad és egy saját építésű sárkánnyal érkezel, akkor benevezhetsz a Kati kupára!

Egy mondás – vagy reménység – szerint az idő, amit az ember sárkányozással tölt, nem számít bele a kiszabott élethosszába. Gyere, hosszabbítsuk meg azt az életet!

A sárkányeresztők és érdeklődők számára Pákozd Nagyközség Önkormányzata lehetőséget biztosít, hogy regisztráció után lakókocsival, sátorral térítésmentesen a dombon  éjszakázzanak már péntektől egészen hétfőig. Az alapszintű ellátást mobil WC-el, tartályos vízzel biztosítjuk. A hétvége folyamán büfé is üzemel a dombon.

A programok és a részvétel ingyenes, sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

További információk a programokról, megközelítésről: http://sarkanydomb.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/pakozdisarkanyeregetok
Facebook esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1303785876371594/


Rövid szövegezés


Ha kikapcsolódni és szórakozni vágysz a családdal, akkor itt a helyed! Míg a kicsik sárkányt építenek, a nagyoknak megmutatjuk a sárkányozás szépségeit, a vállalkozó kedvűek ügyességi vetélkedőkön, éjszakai sárkányozáson vehetnek részt.


A sárkányeresztő találkozón hazai és külföldi klubok vesznek részt egyedi sárkányaikkal és széljátékokkal. Míg a kicsik sárkány építenek vagy kincskereső játékkal játszanak, addig a nagyoknak megmutatjuk a sárkányozás csínját-bínját, a vetélkedőkön pedig kipróbálhatják ügyességüket. Hozd magaddal a sárkányod,  egy pokrócot, szólj a barátoknak és töltsetek el pár napot a szél jegyében.


A sárkányeregetés szépségeit népszerűsítő nemzetközi találkozó, ahol klubok különleges sárkányaikat hadrendbe állítva hozzák meg a kedvet a látogatóknak. Gyerekprogramok, éjszakai sárkányozás, sárkánykészítő műhely és vetélkedők színesítik a hétvégét. Pokróc, jókedv kötelező felszerelés!


 

Képekhez klikk ide! 

Plakátok, programok:

programplakát jpg

programplakát pdf

sima plakát jpg

sima plakát pdf

banner jpg

 


 


 


 

 


Share Button